A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ВІДДІЛЕННЯ КОМПЛЕКСНОЇ  РЕАБІЛІТАЦІЇ (АБІЛІТАЦІЇ) ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 30.11.2022 15:00
Кількість переглядів: 217

Відділення комплексної  реабілітації (абілітації) для дітей з інвалідністю – структурний підрозділ КУ «Центр надання соціальних послуг», який зосереджує свою роботу на наданні дітям послуг з: соціальної , психолого-педагогічної та фізичної реабілітації дітей з інвалідністю.

У рамках вказаного комплексу реабілітаційних заходів проводиться:

  - обстеження дітей з інвалідністю щодо визначення найбільш оптимальних методів та прийомів роботи з ними;

  - психолого-педагогічна діагностика для виявлення та оцінки індивідуальних проблем розвитку дитини, визначення її адаптивних можливостей;

  - консультування дітей з інвалідністю та їх батьків у вирішенні психологічних, педагогічних, комунікативних, освітніх та соціальних проблем;

  - навчання самостійному орієнтуванню та пересуванню в навколишньому та побутовому середовищі;

  - навчання навичкам самообслуговування в побуті та навичкам побутової безпеки;

  - навчання дітей з інвалідністю умінню орієнтуватися в інформації і використовувати її при вирішенні практичних завдань;

  - психолого-педагогічна корекція, що спрямовується на коригування психічних функцій, емоційно-вольової сфери особистості, комунікативних навичок та особистісних якостей і поведінки, розвиток творчих здібностей;

  - у дітей старшого шкільного віку визначаються можливості щодо подальшого вибору професійної чи трудової діяльності та надаються відповідні рекомендації.

  Фахівець-реабілітолог застосовує методики: М. Монтессорі, А. Петьо, Азарських, Г. Домана, арт-терапії (ігротерапія, лялькотерапія, казкотерапія, пісочна терапія); методики альтернативних засобів комунікації та багато інших.

Уся робота  спрямована на те, щоб допомогти  дітям позбавитися комплексів та страхів, корегувати порушення розвитку, зміцнити дітей фізично (ЛФК, лікувальний масаж, механотерапія та ін.), розкрити свої творчі здібності.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

        Арт-терапія – лікування душі дитини засобами мистецтва, а саме сприяє розвитку розширити уявлення про навколишній світ, усвідомити його цілісність та розвинути моторику рук. Педагогічна корекція - розвиток мовлення, формування елементарних математичних умінь, ознайомлення з навколишнім світом, підготовка рук до письма, впровадження елементів кондуктивної педагогіки.

Завдяки Монтессорі-терапії відбувається пізнання оточуючого світу на «дотик», підвищення точності рухів, мілкої моторики, формування предметних дій.

Фото без опису

Театральне мистецтво сприятливо впливає на розвиток уяви й виховання почуттів, бажання зіграти роль.

Фото без опису

Казкотерапія сприяє зняттю психоемоційної напруги, накопичення позитивного життєвого досвіду, створення моделей взаємин між людьми, розвиток мови дитини.

Фото без опису

Терапія піском, пісочна анімація розвиває дрібну моторику, зорово-рухову координацію, уяву та увагу дитини, розкриває її творчий потенціал.

Фото без опису

Снюзлентерапія. Заняття зі снюзлентерапії мають широкий спектр позитивного впливу на психічну, емоційну сферу дитини та загальний перебіг її реабілітації. Допомагає зменшити стомлюваність, знизити агресивність, прискорити відновлювані процеси.

Під час занять у "сухому басейні" спеціальні кульки дають відмінний масажний ефект, тим самим покращуючи обмін речовин та кровообіг. Крім того, під час активних ігор у басейні зміцнюються всі групи м'язів, а також формується правильна постава.

"Сухий дощ" сприяє психологічному розвантаженню, розвитку тактильних відчуттів, додаткової сенсорної стимуляції органів зору та дотику, закріпленню назв кольорів, допомагає у сприйнятті простору та свого тіла у цьому просторі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФізична реабілітація включає: лікувальну фізичну культуру, лікувальний масаж, консультування, мануальну терапію та інше. Завдяки фізичній реабілітації відбувається мобілізація резервних сил організму, попередження ускладнень та рецидивів захворювання, прискорення відновлення функцій різних органів та систем, тренування та загартування організму.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Лікувальний масаж допомагає зняти судоми контрактури м'язів, посилює їх кровообіг, живлення, запобігає атрофії.

Фото без описуФото без опису

В установі створено куточок українознавства для ознайомлення дітей з культурою та традиціями українського народу.

Фото без опису

Наше щоденне життя, наші досягнення та дозвілля:

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Затишна та комфортна атмосфера сприяє максимально швидкому досягненню бажаного результату за фізичною, педагогічною та соціальною реабілітацією.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь